HKÜ Uzay ve Havacılık Topluluğu ve KAAN Teknoloji Kulübü İş Birliğiyle İHA 101 Başlangıç Seviyesi Eğitimi | Elektrik Elektronik Mühendisliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Uzay ve Havacılık Topluluğu öğrencileri, geleceklerine yön vermek ve havacılık sektörüne adım atmaları için önemli bir adım attılar. HKÜ Uzay ve Havacılık Topluluğu, Türkiye’nin en prestijli teknoloji ve havacılık etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST’te 2 finalistlik ve Uluslararası ODTÜ VTOL Yarışması’nda 3’üncülük elde etmiş olan KAAN Teknoloji Kulübü ile iş birliği yaparak İnsansız Hava Araçları (İHA) üzerine 5 Nisan 2024 tarihinde kapsamlı bir eğitim gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen eğitim, öğrencilere İHA teknolojileri konusunda derinlemesine bir anlayış kazandırmayı hedefledi. Öğrenciler, bir İHA takımı kurma ve yönetme süreci, takım içindeki görev dağılımları ve farklı çalışma alanları, projelerin girişimcilik fırsatlarına dönüştürülme süreci, İHA tasarımı ve üretimine dair temel bilgiler edindiler.

HKÜ Uzay ve Havacılık Topluluğu öğrencileri, bu eğitim sayesinde sadece teknik bilgi değil, aynı zamanda havacılık sektöründe başarılı bir kariyer için gerekli olan iş birliği, liderlik ve girişimcilik becerilerini de geliştirme fırsatı buldular.

HKÜ Uzay ve Havacılık Topluluğu ve KAAN Teknoloji Kulübü iş birliğiyle düzenlenen İHA 101 Başlangıç Seviyesi Eğitimi, öğrencilerin havacılık alanında kendilerini geliştirme ve sektöre aktif bir şekilde katılım sağlama yolunda önemli bir adım oldu. Bu tarz iş birliklerinin, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirerek daha etkili bir öğrenme deneyimi yaşamalarına olanak sağladığına inanıyoruz.