Hakkımızda | Havacılık ve Uzay Mühendisliği| Hasan Kalyoncu Üniversitesi

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ

Hakkımızda

Bölümümüz, 2022 Eylül ayında ilk öğrencilerini alarak öğretim hayatına adım atmıştır. Bölümüzün eğitim dili İngilizcedir. Müfredatlar en son bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun olarak düzenlenmiştir.  Mühendislik Fakültesi ile yandal ve çift anadal çalışmaları planlanmaktadır. Öğrenci değişimi teşvik edilmekte ve uygun ülke ve kurumlarla anlaşmalar yapılarak öğrencilerimiz yurt dışına gönderilecektir. Staj birinci sınıftan başlayacak son sınıfa kadar devam edecektir. 8. dönemde Co-op uygulaması yapılacaktır. Ayrıca Kariyer okulu vasıtasıyla istenilen alanda sertifika alınması sağlanacaktır. İngilizce hazırlık okulu dışında WEXT İngilizce öğrenme yazılımı 5 yıl boyunca öğrencinin kullanımına açık olacaktır.

Daha iyi bir dünya ve insanlık için; insanı, tabiatı ve evreni anlamak, mevcut bilimin ve teknolojinin ötesinde fikirler geliştirmek, yeni ufuklara açılmak,  birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, disiplinler arası çalışmaları desteklemek, analitik düşünce sisteminin oluşmasına ve toplumla bütünleşmeye gidecek unsurlar geliştirmek.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü, ülkenin ekonomik gelişimine ve ilerlemesine katkıda bulunmak için gerek hava ve gerekse uzay araçlarının analizi, tasarımı ve üretimi için havacılık bilimlerinde öğrencilere eğitim vermek ve araştırmalar yapmaktır.